2010-07-12 14:49:53• hírek • Szatmár.ro

Beteltek a helyek

Szatmárnémeti három magyar tannyelvű középiskolájában szinte minden hely betelt az induló kilencedikes osztályokban.

Szatmár megyében a mintegy 2784 nyolcadikat végzett diák közül, a Tanügyminisztérium honlapján közzétett adatok szerint, csupán egy tanuló nem jutott be egy általa megjelölt középiskolába sem az első leosztáskor. A 3360 középiskolai hely közül összesen 593 maradt üresen, a diákok nagy része pedig már beiratkozott az általa választott középiskolába.

A Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban a következő tanévben is két osztály indul: egy teológia-filológia és egy természettudományi szakon. Mint megtudtuk, a teológia osztályba nem a központosított, számítógépes leosztás szerint kerültek be a diákok, az osztályban lévő helyekre felvételizniük kellett: 29-en jutottak ide be. A természettudományi osztály szintén majdnem százszázalékos, a maximum harminc fős létszámú osztályba huszonkilenc nyolcadikat végzett fiatal iratkozott már be.

A Református Gimnázium teológia osztályába szintén felvételizniük kellett a nyolcadikat végzetteknek: a B osztályba 28-an nyertek felvételt még az elosztás előtt a vallásvizsgát követően. A gimnázium filológia profilú osztályába harmincan iratkozta be, így megvan a teljes létszám, a matematika-informatika szakos osztályban pedig még zajlanak az iratkozások a 30 helyre.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban a következő, 2010/2011-es tanévben is hat osztály indul: intenzív matematika-informatika, matematika-informatika, természettudományok-intenzív angol, természettudományok és két filológia szak.

„Az elmúlt héten már szinte mindenki beiratkozott a hat induló osztályba, még kilenc diák nem adta le a szükséges iratait, ám ők is jelezték, hogy ma és holnap betöltik a helyüket" - magyarázta Elek Imre, a főgimnázium igazgatója.


A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban idén is hat kilencedikes osztály indult
A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban idén is hat kilencedikes osztály indult


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: